Bruksspelet 2018 - På farfars tid

Årets föreställning

Huvudroller

Stigs väninna Lotta, eller vad heter hon egentligen...

Kim Bergkvist är en ung, begåvad, up-and-coming star på musikalscenen. En skåning från Landskrona, utbildad vid Royal Academy of Music i London och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Under våren har Kim spelat i Idioterna på Helsingborgs Stadsteater. Tidigare har hon bland annat spelat Mrs. Andersen i A Little Night Music i London samt jobbat som solist på ett av AIDAs kryssningsfartyg. Nästa år kan ni se henne som Johanna i Sweeney Todd på Dalateatern i Falun.

Kul att ha med dig på Bruket i sommar, Kim!

Bästa scenminnet?
Oj, vilken svår fråga. Jag kommer att tänka på när jag var sångare i en ABBA-show på Brandenburger Tor i Berlin under nyårsafton 2010 inför 1,5 miljoner människor samt 6 miljoner tv-tittare - det gick inte riktigt att greppa. Eller när jag producerade min första helt egna musikalkonsert, Från Broadway med Kärlek - den är jag riktigt stolt över. Jag har så klart minnen från saker som jag har sett också: till exempel Tooting Arts Club’s produktion av Sweeney Todd - den var helt grymt cool.

Konstigaste roll?
När jag jobbade som sångsolist på ett kryssningsfartyg så spelade jag en fjäril, som hade varit förtrollad till en järngrind i fler hundra år - på tyska.

Hur laddar du inför en föreställning?
Bra sömn, extremt mycket vatten och en lång fysisk uppvärmning.

Vad gör du helst en spelledig helg?
Åh, antingen försöker jag planera in en weekend för att hälsa på vänner i London eller Stockholm eller så passar jag på att ha en lugn helg hemma med kaffe i solen, ett långt träningspass och matlagning. När man jobbar kvällstid är det svårt att själv hinna gå på teater eller att prova någon ny restaurang eller cocktailbar - detta försöker jag passa på att göra när jag har några lediga kvällar.

Punkaren Stig. Det är kring honom årets historia kretsar. Stig upplever att hans far bär på en börda som han vill hjälpa honom att bli av med. Plötsligt befinner sig Stig i en magisk och skruvad tidsresa...

Vi tror inte att någon har missat YouTube-succén ”Swedish Fika” med Oskar och Gustaf! 25-årige Oskar har dansat och sjungit sedan han var liten. Han har kört Wallmans-shower, gjort Disneyproduktioner, dubbat film och spelat i ”Sune” på Göta Lejon. 2012 var han med i Melodifestivalen med pojkbandet Youngblood och han har jobbat på olika scener i Köpenhamn där han varit bosatt sedan 2015. Oskar har turnerat med Andrea Bocelli som koreograf och dansare och har senast synts i uppsättningen ”Pippin” på Malmö Opera.

Vi ser fram emot att få punka loss med dig i sommar, Oskar! Kaffet är serverat!

Vilket är ditt bästa scenminne?
Mitt bästa scenminne är när jag tillsammans med min sambo, som också är dansare och musikalartist, fick dansa två stycken egen-koreograferade pas de deux:er i ett fullsatt Globen, till Andrea Bocellis vackra stämma. Det var otroligt nervkittlande, men såklart också väldigt mäktigt.

Vad gör du helst en spelledig helg?
En spelledig helg spenderar jag helst hemma i lägenheten i Köpenhamn. Jag har ett stort intresse för inredning, så kanske målar jag om sovrummet eller köper nya kuddar till balkongen. Kvällstid gillar jag att bjuda över nära vänner på middag och spelkväll. Favoritspelet just nu är Carcassonne.

Stigs pappa Bosse, men även farfar Kalle och veterinär Falk

Mikael, vår egen major Svart från Regnbågen 2016, är en skådespelare med många talanger. Han har mångårig erfarenhet från sommarteater genom uppsättningar på Fredriksdal, Vallarna och Krapperup. Mikael har medverkat i filmen ”Hamilton”, TV-såpan ” Vita lögner”, spelat musikal och teater på diverse scener samt dubbat film. Han har senast spelat i Fabian Bom på Vallarnas Friluftsteater samt On Tour.

Varmt välkommen tillbaka till Bruksspelet, Micke!

Bästa scenminnet?
Ett fint scenminne var när himlen öppnade sig en kväll på Fredriksdalsteatern och jag satt med Eva Rydberg på scen när hon bröt föreställningen för att alla regnponchos skulle på och när vi sen skulle fortsätta var min replik "Va var vi någonstans" - vi sprack och publiken jublade!

Konstigaste roll?
En konstig roll var att få hoppa in som dvärg i Snövi på Svergieturné, 90 kg och 186 hög som lilla jag är!

Produktion

Regi: Annika Kofoed
Manus: Annika Kofoed & Bim Wikström
Musik: P-O Nilsson
Koreografi: Melker Sörensen
Scenografi & kostym: Rigmor Grönwall
Sånginstudering: Stine Skaarup
Produktionsassistent kostym: Ann Janson
Samordnare kostym: Britt-Marie Henrysson
Sömmerskor: Ann Janson, Kerstin Larsson, Boel Svedrin Sonesson, Christina Lindquist
Smink/frisyr: Jenny Palm, Moa Lindquist
Rekvisita: Jeanette Friberg, Nina Granheim, Britt-Marie Henrysson, Lotta Cleasby, Christian Olsson, Christina Lindquist
Ljud: Magnus Thornberg
Ljus: Lars Palm
Hemsida: Hannah Lundberg
Sociala medier: Jenny Palm, Jeanette Friberg
Scen & snickerier: Christian Olsson, Tobias Nilsson, Lars Palm, Olle Carlsson, Jonathan Thörnqvist, Jonas Thörnqvist, Niclas Loneryd
Krögare: Norrehus
Projektledare: Heléne Lindquist
Administration: Christina Lindquist, Ingrid Teern

Ett arrangemang i samarbete mellan

Event och kulturbolaget
Amabile
Copyright © 2017-2018 by L < /> Code