Bruksspelet 2018 - På farfars tid

Nyheter

Här kan du hänga med oss när det händer! Tidningsartiklar och TV-inslag om Bruksspelet har vi samlat under Artikelarkiv. På youtube ligger det filmer och inspelningar för den som vill kika där.

Spel med luft under vingarna på Klippans bruk

Se Artikel i Helsingborgs Dagblad 1 juli

Högt flygande planer på Bruksspelet i Klippan

Pirr och höga planer inför premiären av Bruksspelet

Se Artikel i Helsingborgs Dagblad 27 juni

Orädda att flyga

Se Artikel i Lokaltidningen 27 juni

Bråda dagar för proffsen – tränar för fullt i Klippan inför Bruksspelet

Se Artikel i Helsingborgs Dagblad 11 juni

Följ Bruksspelsbloggen för en inblick i vårt äventyr!

Jenny Palm är Bruksspelets egen bloggare. Läs hennes roliga och läsvärda blogg

Ensemblen till Bruksspelet är klar - nu repar de för fullt

Se Artikel i Helsingborgs Dagblad 2 maj

Uppstartmöte 22/1

Söndag 22/1 kl 16.00 är det uppstartsmöte inför Bruksspelet 2017 på Sågen

Vi släpper biljetterna inför sommaren 2017!

Traditionsenligt är det biljettsläpp av sommarens Bruksspel på julskyltningen i Klippan. Biljetter via Nortic eller presentkortsförsäljning (för senare inlösen) hos Klippans Turistbyrå. En perfekt julklapp!

Bruksspelet Regnbågen på Kulturcenter i Klippan

Klippans kommun bjuder in alla skolelever att se en förkortad version av sommarens Bruksspel Regnbågen under vecka 39-40. Offentliga föreställningar ges Den 29/9 kl 19.00 samt 6/10 kl. 19.00. Spelplats är Kulturcenter i Klippan

Regnbågen pubiksuccén

Årets Bruksspel, Regnbågen, blev en succé och slog tidigare års publikrekord. Tack för en fantastisk sommar!

Bruksspelet vill nå fler

Se Artikel i Helsingborgs Dagblad 28 juli

Pressmeddelande gällande incident på förställningen den 12 juli

På Pappersbruket i Klippan huserar just nu Bruksspelet för fjärde året i rad. Årets föreställning heter Regnbågen och den spelas fram till den 24 juli. Publiken strömmar till och det är stående ovationer varje kväll, ja det är en succé helt enkelt. Men under gårdagens föreställning gick det så illa att huvudrollsinnehavaren Regina Lund föll handlöst och landade på sitt huvud varpå blodvite uppstod. Det var under ett dansnummer där Regina från att ha suttit på en hög disk och kickat med benen skulle ta sig ner via en stol som hon föll. Föreställningen kunde genomföras med tejpat ögonbryn och kylklampar i logen och så fort föreställningen var över blev det ilfärd till sjukhuset i Helsingborg. Där konstaterades hjärnskakning, ett jack vid ögat och skärsår på ben och arm. Idag vilar Regina sin blåslagna kropp, ja det var ett riktigt otäckt fall, men hon låter hälsa att vi spelar som vanligt imorgon igen.

Pressvisning 28/6

Inbjuden press bjuds på en första glimt från årets föreställning. Presskontakt Heléne Lindquist, telefon 0732-021380, info@helenelindquist.se

Ny satsning på Bruksspelet 2016

Sommarens musikal Agnes har, precis som tidigare år, varit välbesökt och blivit mycket positivt mottagen. Vi siktar därför på en ny uppsättning 2016. Redan nu finns en önskan om någon form av tak över spelplatsen, idéen om en fortsättning framåt i historien en bit in på 1900-talet och framförallt finns en vilja och beslutsamhet att föra traditionen med kultur och historia i Klippan vidare. Detta, tillsammans med lokala krafter, kommunen, näringslivet och välvilliga sponsorer, gör att vi hoppas på ett återseende nästa sommar!

Filmvisning av Bruksspelet filmen - Agnes på Bio Grand, Ljungbyhed

Vi hade en uppskattad offentlig visning av filmen Bruksspelet - Agnes på Bio Grand i Ljungbyhed i oktober.

SVT inslag från repetitionerna

SVT har besökt oss under våra repetitioner på Sågen, se inslag här

Intervju om Bruksspelet 2015

Intervju med projektledare Heléne Lindquist på Sveriges Radio 2015-02-27

Klippans Kulturpris 2013 till Heléne Lindquist

Vår idékläckare och engagerade projektledare för Bruksspelet, Heléne Lindquist, har utsetts till 2013 års Kulturpristagare i Klippans kommun. Vi som varit delaktiga i Bruksspelet är stolta och glada över att hon uppmärksammats på detta sätt. Heja Heléne och Stort Grattis!

"2013 års kulturpris tilldelas Heléne Lindquist för sina mångåriga insatser med teater- och musikföreställningar samt hennes initiativ och engagemang i samband med Bruksspelet i Klippan 2013"

Ett arrangemang i samarbete mellan

Event och kulturbolaget
Amabile
Copyright © 2017-2018 by L < /> Code