Manus/regi: Annika Kofoed

Sångtexter/Musik: P-O Nilsson

Producent: Heléne Lindquist

Koreografi: Jonna Lindberg

Scenografi/kostym: Rigmor Grönwall

Sånginstudering: Stine Skaarup

På scen: Laila Adèle, Tobias Borvin, Lukas Feurst, Amé de Mol, Moa Lindquist, Daniel Magnusson, Heléne Lindquist, tillsammans med en 40 personers ensembleEn evig sommar - årets musikal

 

Sommaren 1969 är stekhet. Bruket går på högtryck med kraftig expansion och en strid ström av gästarbetare kommer för att hjälpa till, ”du-reformen” etableras och klassklyftorna ska suddas ut. Men under ytan puttrar det. Arbetarna blir alltmer pressade av den ökade takten på Bruket och rätt var det är olyckan framme.


När Hemmeslöv semesterby på Västkusten erbjuds som resort är den hårt arbetande Ritva och hennes två döttrar Eva och Sanni inte sena att haka på. Frågan är hur mycket vila det blir. Ritva har sitt livs första riktiga sommarsemester intet ont anandes om äldsta dottern Evas hemliga kärleksaffär med den revolterande gymnasisten Bo som vägrar följa överklassfamiljen Holgerssons utstakade väg.

Traditioner möter ett nytt sätt att leva och unga människor drömmer om att få uppleva den stora kärleken utan krav på giftemål och förutfattade meningar. Men vägen dit är ingen självklarhet det kräver både umbäranden och offer. Ritva och hennes döttrar får göra upp med hur mycket kärleken är värd att kämpa för och när de minst anar det dyker lösningen upp i en skepnad ingen trodde var möjlig. Samtidigt som den första människan på månen tar sina kliv mot ett nytt tidevarv, får arbetarna på Bruket uppleva en sommar de sent ska glömma.

 

Upplev en hjärtevarm musikal om 60 - talet med dans, passion och tvära kast mellan ungdomlig revolt och drömmen om att finna sin egen väg.

På scenen i En evig sommar ser vi bla Laila Adèle i rollen som Ritva. Laila har en av Sveriges starkaste soulröster och har spelat på många musikalscener runtom i Sverige. I höst är hon aktuell i Dream Girls på Chinateatern. Tobias Borvin spelar rollen Ingenjör Holgersson. Han är en älskad skådespelare från Helsingborgs stadsteater som varit med i ett flertal musikteaterföreställningar under åren.

Tillsammans med Lukas Feurst, Moa Lindquist, Amé de Mol, Daniel Magnusson
och Bruksspelets starka ensemble får de En evig sommar att med sång, dans och dramatik lyftas till en storslagen musikal i 60-tals kostym.

 

 

Om Bruksspelet 

Bruksspelet är sedan 2013 en uppskattad musikföreställning med en unik spelplats under bar himmel inne på anrika Klippans Bruk. Den stora ensemblen, med både musikalartister, skådespelare, dansare och amatörer, gestaltar varje år en ny berättelse som tar avstamp på pappersbruket, Klippan och en omvärld i förändring.

 

Annika Kofoed har skrivit och regisserat nya spännande Bruksspel sedan 2015. Hon har vandrat igenom olika tidsresor på Bruket alltsedan snapphanarnas tid som förra årets musikal ”Skåne åt Danskarna”. I år har hon trängt ner i 60-talets positiva och upproriska tidsanda och bjuder på en föreställning med mycket humor, drama och igenkänning. Förutom Bruksspelet står hon också bakom publiksuccéer på Helsingborg stadsteater som ”Nils Holgerssons underbara resa”, ”Pelle Erövraren”, ”Äppelkriget” och höstens aktuella ”Tysta Maria”.


Bruksspelets kompositör P-O Nilsson skapar i årets sommarmusikal ljuvliga örhängen med 60-tals anda som lever kvar långt efter att föreställningen är slut.

 

Upplev energin i En evig sommar, Bruksspelet sommaren 2024!

Biljetter: Sommaren 2024 ges 17 föreställningar mellan den 5 och 28 juli.

 

Passar från ca 7 år.